På måndagen förra veckan bestämde jag mig. Jag var tvungen att ta tag i det där sockersuget (och behovet) som jag har gått runt med sedan semestern började. Det har inte varit särskilt komplicerat. Jag bestämde mig helt enkelt för att, nej. Nu är det slut på godis, kakor och andra sötsaker. Ska jag äta något så ska det vara hälsosamt, och innehålla bra näringsämnen. Jag vet ju nämligen att jag mår så mycket bättre när jag inte håller på att äta en massa godis. Och det är så lätt att bara fortsätta äta allt det där som är så dåligt utan att egentligen reflektera över vad det gör med kroppen.
 
Det första jag valde att göra, för att motivera mig själv lite extra, var att bestämma hur länge jag skulle hålla uppe med sockret. Det var inte så svårt att bestämma sig, det måste ju vara tillräckligt länge för att faktiskt bli fri från sockerbehovet, och det kändes även bättre av att välja en "jämn" tid. 4 veckor passar mig utmärkt. Efter att ha bestämt mig för detta valde jag att sätta upp en lapp på min dörr som jag ser varje dag, både för att kunna hålla koll på hur lång tid det gått, men även för att motivera mig själv ytterligare. När jag väl bestämt mig kan jag vara sjukt envis, och genom att dagligen påminnas om vad jag lovat mig själv säkrar jag ett bättre resultat. Dessutom älskar jag att kunna kryssa av saker på listor.
 
 
Såhär såg bilden ut för en vecka sedan. Jag har nu fått kryssa för dag 9, och är på ganska god väg till halvtid. Jag lade även upp en bild på instagram, vilket ger en lite... accountability, vad är ordet på svenska? 
 
Det känns så sjukt skönt att lämna godiset och alla andra sötsaker bakom sig under en tid. Det ger mig tid att reflektera över om jag verkligen behöver allt detta socker, för jag mår ju så himla bra utan det !
Utveckling, diet, hälsa, kost, utmaning,

32 kommentarer

Olini.blogg.se

08 Oct 2014 09:42

Vad smart att göra en lista!

Svar: Ja, men eller hur! Jag tycker att det är mycket lättare att motivera sig själv när man kan se sin progress. Det gäller att ha smarta mål! :)
Frida

Frukostera

08 Oct 2014 09:43

Kan nog alla behöva! :)

Svar: Ja, ibland känns det som att man stoppar i sig saker utan att reflektera över innehållet. Jag tror att de flesta skulle må mycket bättre om en spenderade en viss tid utan allt onödigt socker. :)
Frida

Yohannas.se

08 Oct 2014 09:51

Bra ju, pannben pannben! Bara å köra på nu!

Svar: Ja, men eller hur?! Har man väl gett sig in i det är det ju dumt att sluta bara för något litet infall en kan få. Så det är bara att köra på!
Frida

Cissi

08 Oct 2014 10:39

Smart, borde fler göra ;)

Svar: Ja, men det tror jag faktiskt också! Det är nyttigt att se hur bra man mår även utan allt det där sockret! :)
Frida

Hanna

08 Oct 2014 10:52

Bra där! Själv har jag satt att jag bara får gotta på fredagar och lördagar och det tycker jag är tufft!
Det är så jäkla lätt att bli småberoende av godis. ;)

Svar: Tack! Ja, det kan vara jättejobbigt med det där sockerberoendet! Jag tycker däremot att det är mycket lättare att hålla sig undan från godiset om man även skippar det på helger. Men det är ju bara jag. Annars får man den där kicken varje vecka, och det är lätt att falla tillbaka igen. Så jag tycker att det är superstarkt av dig att bara hålla sig till helger! Det hade jag nog haft svårt för att göra. :)
Frida

Robex Lundgren

08 Oct 2014 11:38

ha en bra dag

Svar: Tack, detsamma!
Frida

Amanda Jona [SPONTAN]

08 Oct 2014 11:45

Bra jobbat och lycka till fortsättningsvis! :)

Svar: Tack så mycket! Det känns fantastiskt bra att ha kommit igång med detta nu. Och det känns såklart himla bra att få så mycket uppmuntrande ord från er alla!
Frida

Karin Lygnersjö

08 Oct 2014 12:31

Jag beundrar de som klarar av det!

Svar: För mig går det bra om jag bara bestämmer mig. Men det är klart, det är ju svårare om man själv inte är särskilt sugen på att strunta i det en längre period. :)
Frida

Ida

08 Oct 2014 12:39

Fan vilken peppig lista, skönt att den kommer med hejarop under tiden! ; ) Det måste göra det liiiite lättare?

Svar: Ja, men det fungerar så mycket bättre med lite peppande ord på vägen! Man blir liksom lite extra motiverad. :D
Frida

Tina

08 Oct 2014 14:34

Heja dig! Jag håller också på att försöka hålla mig borta från sockret, men jag har nog inte varit lika strukturerad som dig, utan mer sagt att jag ska "fokusera på kosten". Den där listan var ju verkligen en toppenidé... den snor jag rakt av om jag får :-). Lycka till!

Svar: Åh, tack! Självklart får du göra det! Jag har försökt att göra på ditt sätt tidigare, och tänkt att jag ska sköta kosten men trillar nästan alltid dit när jag inte har något direkt mål. Det kan nog funka jättebra för många andra att inte strukturera upp det som jag har gjort, och det blir jag verkligen imponerad utav. Jag kände bara att jag behövde några veckor helt utan socker för att senare kunna äta lite och ändå bli nöjd. :)
Frida

Amanda Niclasson

08 Oct 2014 17:20

Smart tips! :)

Svar: Tack så mycket! :)
Frida

Linda

08 Oct 2014 19:01

Smart idé! Har samma problem och kämpat mot sockerberoendet ett bra tag nu! Dags och fixa sig en egen lista!

Svar: Ja, listor gör det hela så mycket mer simpelt! En riktig motivation och ett enkelt sätt att hålla koll på progressen!
Frida

Lovisa

08 Oct 2014 19:34

Åh, vilken rolig och smart idé! Är det okej om jag gör detta jag med?

Svar: Självklart! Det är ju superbra med listor man kan kryssa av och motivera sig med, så kör på! :)
Frida

Frida

08 Oct 2014 19:35

Bra gjort! Det ger mig inspiration att dra ner på sockret också för jag är som du, mår egentligen bättre utan det. Men när man väl börjar äta socker så ger sig inte sockersuget! Superirriterande haha

Svar: Vad kul att det ger dig inspiration! Det är så mycket enklare om man har listor att kryssa av och följa. Sedan tycker jag själv ofta att det blir enklare om man berättar för andra att man gör något sånt här, för då kan fler hindra en från att fuska. :)
Frida

Knaperbloggen

08 Oct 2014 19:40

oh vad smart!

Svar: Tackar ^^,
Frida

Linn

08 Oct 2014 20:00

Jättefin blogg! titta gärna in på min för baktips :)

Svar: Tack! Det ska jag kanske göra. :)
Frida

Malin

08 Oct 2014 20:03

Oj, vad smart av dig! Ska nog också göra en sådan lista då jag verkligen behöver bli av med mitt jäkla sockerberoende :[

Vill gärna läsa ett inlägg sen efter 1 månad om hur det har gått & hur jobbigt det var osv! :]

Svar: Ja, men gör det! Det blir så mycket enklare med listor att kryssa av. Jag tycker att det ger en mycket mer motivation! Åh, det ska jag tänka på! Tack för tipset! Jag ska försöka utvärdera hur det gått sedan, i slutet. :)
Frida

MADDISENJ.SE

08 Oct 2014 20:10

Bra grej!

Svar: Ja, men eller hur? :D
Frida

Smilla

08 Oct 2014 20:24

vad duktig och kreativ du är!♡

Svar: Tack så mycket! :)
Frida

Ellen Delin

08 Oct 2014 20:31

Men gud vad smart!

Svar: Tack! Jag tycker att det hjälper väldigt mycket för att hålla koll på progressen och hålla motivationen uppe. :)
Frida

Lovisa

08 Oct 2014 20:35

Åh vad inspirerad jag blev. Jag älskar också att kryssa av från listor. Ska fasen testa det där. Jag kommer nog ha två kryss per dag. Typ en efter skolan (är student och bara att avstår att fika hela tiden är värt ett kryss) och en innan jag somnar (kvällen är ju till för fikat)
Har du märkt att att sötsuget minskat ännu?
Lycka till!

Svar: Vad kul att du blev inspirerad också! Jag tycker också väldigt mycket om att kryssa av från listor, det ger en så bra bild av ens progress och extra motivation när man ser hur mycket som kryssats av. :)Ja, jag tycker nog att sötsuget har försvunnit ganska markant. Jag går sällan runt hemma i lägenheten för att hitta något att småäta på längre (vilket annars brukade ske dagligen), och jag har inte särskilt svårt att stå emot när det bjuds på godis eller bullar i skolan nu. Däremot tycker jag att det fortfarande kan vara lite svårt när jag handlar att helt ignorera godishyllor och glassdiskar. (jag har alltid svårast att stå emot när jag är ensam) Men det blir lättare och lättare för varje dag som går! :)
Frida

F E L I C I A

08 Oct 2014 20:43

Då himla smart!
Det där ska jag nog göra själv! :)

Svar: Gör det! Det gör jättemycket för motivationen att få kryssa av något, eller att få se progressen!
Frida

Linda Filth

08 Oct 2014 21:28

Åh, låter ju hur smart som helst! Ska jag ta och prova!
Jag har en giveaway på min blogg just nu, varför inte kika in och va med? :D

Svar: Det tycker jag att du ska göra! Funkar utmärkt som motivation! :D
Frida

Ida

08 Oct 2014 21:37

åh,så härligt med sådana listor. Peppar säkert en del!

Jag kan inte äta godis längre, nu när jag läser på förpackningarna och inte vet vad alla e-nummer är osv. Och vill ju inte äta sånt som jag vet inte är naturligt.

Svar: Ja, det är väldigt peppande!Åh, det var himla duktigt av dig! Jag brukar också försöka tänka på att köpa grejer med så lite e-nummer som möjligt, men ibland är det svårt. Då är det bra att tänka ekologiskt, tycker jag. :)
Frida

Maria

08 Oct 2014 23:16

Vänta tills du ska göra ett år!

Lyckades hålla mig ifrån godis, läsk och kakor under 2012 behöver nog köra på 2015 igen ;)

Svar: Oj, sjukt duktigt ju!
Frida

Klara

08 Oct 2014 23:40

Jag gör samma sak ! Såå skönt va ? ;)

Svar: Ja, det är ju jätteskönt! Man slipper tänka på godis och kakor och hur mycket av det man kan köpa utan dåligt samtvete, eftersom man vet att noll är noll. :)
Frida

elin

09 Oct 2014 06:53

Lycka till!! :)

Svar: Tack så mycket! :)
Frida

Sussi

09 Oct 2014 08:39

Ååh, Grymt jobbat. Det bästa är ju att efter du har kört 4 veckor utan socker kommer du känna dom riktiga biverkningarna som socker faktiskt ger. "Bakfylla" första sockerkicken och den vidriga dippen. Man lär verkligen känna sin kropp när man gör något sånt här. SÅ häftigt egentligen. :P

Svar: Tack! Ja, det blir verkligen så. Jag börjar känna redan nu efter 10 dagar att sötsuget har lagt sig och att jag faktiskt inte längtar efter den där dippen som man får efter att blodsockret hoppat upp och ned. :)
Frida

Ellen Öhman

09 Oct 2014 08:51

Vad smart att göra så där!:)

Svar: Tack! Det ger jättemycket motivation faktiskt! :)
Frida

Sofia

09 Oct 2014 08:59

Superbra ju!! Måste testa ju!

Svar: Ja, men eller hur! Jag tycker att det funkar alldeles utmärkt när man har en sådan lista som motivation. :)
Frida

Alina

09 Oct 2014 09:02

Duktigt!

Svar: Tack så mycket! :)
Frida

angelica

09 Oct 2014 16:57

åh vilket bra schema! har velat göra en sockerbetor länge men aldrig kommit riktigt igång eller klarar en längre period.. så jag borde nog testa något sånthär känner jag :)

Svar: Ja, schemat funkar jättebra om man känner att man behöver lite extra motivation för att hålla sig borta från sockret. Jag tycker att det gör det hela lite enklare än det skulle varit annars! :)
Frida

Kommentera

Publiceras ej