Igår följde jag med en vän på en knäundersökning/studie för personer som har knäproblem. Jag följde med som frisk kontrollperson och fick en ordentlig genomgång av mina knän två gånger under kvällen. De är superstabila, friska och sitter ihop med starka ben. Jag kunde inte har varit mer nöjd. I slutet erbjöds vi att göra en impedansmätning, alltså där man står på en våg som skickar ut svaga elektriska strömmar i kroppen och där motståndet sedan mäts. Jätteintressant!
Så där stod jag, barfota på en våg med två handtag i händerna och väntade på mitt resultat. Jag gjorde en likadan undersökning i mars månad för en studie om hälsa och livsstil. Så jag var riktigt nyfiken på vad resultatet skulle vara denna gång. 
Jag måste erkänna att jag till en början blev lite besviken. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte, men att jag kanske hade kunnat förändra mer på ett halvår än jag faktiskt gjort. Sedan ångrade jag mig och insåg att vafan, jag har ju faktiskt gjort ett riktigt bra jobb. Jag har långsiktigt tappat i vikt och gått ner till normalt BMI, på ett år tappat 10 cm runt midjan och haft ett aktivt liv. Hur kan jag inte vara nöjd, liksom?  
 
Sedan förra undersökningen har jag alltså:
- gått ned 7 kg (från 92,2 till 85,1 kg),
- tappat 7 kg i fettmassa (från 39,6 kg till 32,6 kg),
- men även tappat 0,2 kg i muskler. 
- Fettprocenten har sjunkit från 42,7 % till 38,2 %
 
Detta visar ju bara att jag är på god väg mot ett hälsosammare liv. Med all den övervikt som finns i vår släkt känner jag att en hälsosam livsstil är en stor prioritet i mitt liv. Jag vill inte drabbas av olika hjärt/kärlsjukdomar i förtid bara för att jag inte orkade eller ville förhindra dem när jag hade chansen. 
 
 
Träning, Utveckling, fett, fettmassa, fitness, hälsa, impedans, minresaräknas,

Kommentera

Publiceras ej