Idag gjorde jag något som kommer utmana hela mitt sockerdetox-schema de sista nio dagarna. Affären som jag brukar handla på har nämligen extrapris på något som jag är galet svag för. Något som många är galet svaga för. De har extrapris på B&J. 39.90 kr per förpackning, och galet mycket glass att välja mellan. Jag kunde bara inte stå emot vid ett sånt här tillfälle. Så nu har jag två paket liggandes i frysen som inte får öppnas förrän på måndag om en och en halv vecka. Om det var ett smart drag av mig? Verkligen inte. Om jag kommer klara av att hålla mig från att äta upp dem i förtid? Tveksamt. Men jag ska kämpa som om mitt liv hängde på det. Det handlar ju trots allt om självbehärskning, och jag har rätt mycket att säga till om vad gäller min egen. 
Idag hade vi dessutom supercase i skolan, och gruppen som har hand om det bjuder alltid på fika. Det såg så fantastiskt gott ut när alla andra satt och smaskade på kärleksmums under redovisningen, och jag bara kunde dricka kaffe. Men har man bestämt sig, så har man. Jag kan ju inte släppa på reglerna av en så simpel orsak.
Jag har alltid haft svårt för att låta saker ligga utan att bli uppätna om jag har dem hemma. Därför har en huvuddetalj i min sockerdetox handlat om att inte köpa hem varor som kan utmana min viljestyrka. Men nu var det alltså dags att ändra på detta. De kommer stå där i frysen och picka på min uppmärksamhet, men jag ska inte låta dem ta överhanden. Och det är alltså ett faktum. Jag menar, jag kan ju inte ge upp nu när jag har klarat 19 dagar av 28. Det går bara inte.
hälsa, kost, socker, utmaning,

Kommentera

Publiceras ej