I förrgår gick jag till gymmet för att känna lite på vikterna igen. Det var så himla skönt att komma tillbaka, och känna den där härliga känslan man bara får på gymmet. Det blev ett lätt pass. Inte så jättemånga övningar, och ganska lätta vikter men desto fler reps. Jag hade ändå en hel del träningsvärk när jag vaknade igår morse. 
 
För några dagar sedan anmälde min klasskompis oss till en undersökning/studie om knäproblem där jag är den friska kontrollgruppen. Den kommer innebära att man får en ordentlig knä-undersökning, men också en kroppskonstitutionsundersökning (kroppssammansättning). Jättekul ju! Jag hoppas kunna jämföra resultatet med undersökningen som jag gjorde i våras, där resultaten var lite skrämmande. Förhoppningsvis ser det ju bättre ut i höst!
Efter en långpromenad upp och ned för Monte Timidone på Sardinien.
 
Jag märkte precis att det var ungefär ett år sedan jag startade den här bloggen, och i det allra första inlägget skrev jag om mina startsmått. De var inte helt fantastiska, men inte heller helt galet fruktansvärda heller. Jag minns att jag ändå var någorlunda nöjd med att jag inte var allt för långt över 88 cm i midjan och allt det där. Även om jag nu inte har varit jätteaktiv här de senaste månaderna så har jag ändå försökt hålla mig till någorlunda hälsosam mat och tillräckligt med träning. Och det verkar som att det senaste årets ansträngningar har fått effekt på hur min kropp mår. Såhär ser statistiken ut idag:
 
Vikt: 86 kg                                      (13/9-13: 93,1 kg)
Midja: 84 cm                                  (13/9-13: 91 cm)
Höft: 103,5 cm                               (13/9-13: 107 cm)
Stuss: 108,5 cm                             (13/9-13: 115 cm)
Bröst: 102 cm                                (13/9-13: 106 cm)
Bröstkorg, under axillerna: 97 cm  (13/9-13: 103 cm)
Överarm: 33 cm                             (13/9-13: 37 cm)
Lår: 64,5 cm                                   (22/9-13; 68 cm)
Total förlust: 7 kg, 35 cm
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag är såklart väldigt glad över att min kropp verkar må bra av det jag har gjort de senaste 12 månaderna. Jag har märkt att mina kläder numera sitter mycket bättre än tidigare, och att jag själv mår bättre. Nu gäller det bara att komma igång med träningen igen efter min sjukperiod de senaste två veckorna. Jag sitter här och taggar till inför att gå till gymmet och starta med ett ganska lugnt pass, så att kroppen har tid att anpassa sig igen. Som jag har längtat efter detta!
Resa, Utveckling, foto, hälsa, inspiration, minresaräknas, motivation, startmått, vikt,
 
 
Åh, jag är så galet taggad! Nu har jag varit sjuk/förkyld i två veckor och har inte kunnat träna någonting under den perioden. Jag vågar inte utsätta mig själv för risken att bli ännu sjukare, nu när allting precis har startat upp igen. Men i veckan ska jag nog våga ta mig till gymmet och köra ett lite lugnare pass och känna på övningarna lite. Jag vill ju så gärna komma igång och bygga upp kroppen igen!
På tal om träning, så är det egentligen en annan orsak till att jag är taggat för tillfället. Det handlar alltså inte om gymträningen, utan om en helt annan sort. Jag satt igår och diskuterade med mina fantastiska vänner Lisa och Malin om en träningsform som jag har velat testa i flera månader, nämligen poledance. Malin hade velat testa det rätt länge också, så efter en stunds diskussion bestämde vi oss för att boka in oss på ett prova-på-pass på en studio inne i Stockholm. Så galet kul! Så om nästan 3 veckor ska vi tre ta oss dit och testa att snurra runt och klättra på stänger. Låter det inte helt underbart? För mig blir det utmärkt timing, dessutom då jag hoppas kunna hänga på kursen som startat efter det, vecka 44. Åååh, jag längtar så efter att testa detta!