Efter att jul och nyår är över brukar jag alltid tycka att det är skönt att komma tillbaka till normala rutiner igen. Ni vet, skola, matlagning, träning. Allt det vanliga. Ett problem som jag dock brukar uppleva är att komma tillbaka till att bara äta sötsaker på helgen. Under hela julhelgen sitter man och äter gott på gott på gott, vilket dag det än är. Sötsaker och godis finns överallt, och det är ofta svårt att stå emot frestelserna när de ligger där och ropar på en (i alla fall i mitt huvud). "Friiiidaaaa. Ääät oooss. Du behöööööveer oooss." Ja, ni vet nog hur det fungerar tror jag. Nu när jag kommit tillbaka till Stockholm igen känner jag att jag har svårt att klara mig utan allt det där.
 
Så. Av den orsaken bestämde jag mig för att genomföra en ny "sockerdetox". För mig är det inte så värst komplicerat. Jag dricker inte en massa juicer, vatten med olika frukter eller grönsaker i eller något annat hokus pokus. Jag bestämmer mig helt enkelt för att jag inte ska äta en massa sötsaker. Inget godis, inga chips, ingen läsk och inga kakor. Jag ska helt enkelt hålla mig undan från onödiga söta saker. 
 
Jag har numera varit utan detta i en vecka. Jag känner mig inte så hemskt annorlunda än. Jag har inget direkt sötsug heller dock. Om jag tänker efter så handlar hela mitt sockerbehov framför allt om mina tankar. Om jag bestämmer mig för att jag inte ska äta det, så klarar jag väldigt lätt av att hålla mig borta från det. Jag behöver inte kämpa så värst mycket, och det känns faktiskt fantastiskt skönt. Bara en gång under denna veckan har jag längtat lite efter godis, men det gick över så fort jag hade ätit lite mat. Jag inser att det hade kunnat vara väldigt mycket svårare än vad det faktiskt är just nu. 
 
Så hur länge ska jag köra denna gången? Ingen aning faktiskt. Jag ska försöka så länge det går. Bara äta sötsaker vid speciella tillfällen. Då blir det mer... Eh, speciellt. 
detox, socker, sockerdetox,

Kommentera

Publiceras ej