Hallå vänner! Är positivt överraskad av dagens väder efter att nästan ha blivit insnöad i förrgår. Fantastisk blå himmel och värmande sol. Hur lycklig blir man inte?
 
Jag skrev inget här igår, men frukta ej! Här kommer en snabb sammanfattning av min dag!
Skolan började först kl. 10.10, så jag passade på att gå upp tidigt (07.20) för att hinna sitta och plugga en stund. I skolan hade vi seminarie om lungsjukdomar i 2 timmar innan det var dags för lunch och sedan, Duh DUh DUUUH... Tenta! Jag hade en omtenta i klinisk medicin del 1, vilket kändes bra, och för att fira den känslan passade jag på att gå till gymmet på eftermiddagen. Det blev inget jättepass, mest pga att det var så galet mycket folk där. Jag tycker inte om att stå och trängas eller slåss om vikterna när jag ska träna.
Dagens pass blev i stället såhär, och det kändes rätt bra:
 
Uppvärmning 5 minuter
Squats 4x5 20 kg
Deadlifts 4x5 60 kg
Rodd med skivstång 4x10 25 kg
Stretching
 
Efter att ha suttit och googlat (och tittat på videos) om teknik i squats och deadlifts i förrgår bestämde jag mig för att filma mig själv på nytt. Jag tror att det är viktigt att vara extra noga med tekniken så här i början innan man börjar komma upp i riktigt tunga vikter, och för att bäst förstå hur ens egna teknik är borde man se sig själv från ett annat perspektiv än sitt eget. Att titta på sig själv i spegeln när man gör övningarna ger inte så mycket för mig, eftersom jag där inte kan se de små felen, eller se om min rygg kröker sig när jag lyfter. Jag gillar att kolla på filmerna i slowmotion för att verkligen identifiera mina fel, sådant som annars kan vara svårt att se, t.ex. hur man lägger tyngden på fötterna, om man har s.k. buttwink i squaten eller om knäna vinklar sig fel när man går upp. 
 
Efter träningen kände jag mig på topp och passade på att ta några töntselfies på mina fina "muskler". :D
 
 
Haha fantastiskt!
Gym, Squats, Träning, deadlifts, fitness, hälsa, minresaräknas, selfie,

Kommentera

Publiceras ej