Alltså. Jag tror att jag har missat att nämna detta, men en väldigt stor grej i min utbildning passerade för nästan två veckor sedan. Jag kan inte riktigt förstå det själv, men jag är numera två veckor förbi halvvägs. Förstår ni vad det innebär? Jag är numera 50 % läkare. Det är helt sjukt! Tiden går så galet fort, och den kommer antagligen gå ännu fortare efter detta. 
Jag minns när jag började på utbildningen. Jag skulle precis ta min sjuksköterskeexamen när jag kom in. Det blev lite smått kaosartat eftersom jag skulle flytta till en helt ny (stor)stad där det i princip är omöjligt att få tag på bostad utan att ha stått i kö i flera år innan. Så jag panikletade efter lägenheter, kollektiv eller vad som helst att bo i. Jag minns att jag var så galet nervös inför att börja på en ny utbildning i en stad där jag bara kände en enda person sedan tidigare. En stad där det tar evigheter att förflytta sig mellan olika platser, men där allting finns.
Om jag ska vara ärlig så har det tagit ganska lång tid att vänja sig vid storleken på staden, den allmäna stressen bland pendlande folk och allt annat här. Jag har haft svårt för att verkligen känns mig hemma och har varit helt säker på att jag aldrig kommer vilja bo kvar här när utbildningen väl är avklarad. Men nu, nästan 3 år senare, känner jag att det finns mycket i denna staden som jag kommer sakna när jag flyttar hem till småland igen. Alla underbara människor, allt som finns att göra i staden, gamla stan. Stockholm kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta efter all denna tid här. 
Men, nu ska jag inte ta ut något i förskott. Jag är fortfarande bara halvvägs. Jag har en lång tid kvar innan jag flyttar härifrån, och jag ska se till att utnyttja den tiden ordentligt!
halvvägs, plugg, student, studier,

1 kommentarer

Siri |Diabitfit|

20 Nov 2014 13:12

Härligt :)

Kommentera

Publiceras ej