Alltså, stelare person får man ju leta efter idag. Efter skolan igår passade jag på att åka in till Studio DQ för att träna lite. Och med lite så menar jag ganska mycket. Flera pass som jag har velat köra i år ligger nämligen på samma dag, direkt efter varandra. Och eftersom jag vill testa alla passade jag på att lägga in dem under en enda dag. Kanske inte den smartaste idén om man verkligen tänker efter, men shit så kul jag hade. 
 
Kl 17.45 startade det första passet. Bootylicious (aka Booty) har (vilket ni säkert hör på namnet) fokus på rumpa, men även mage. Det är ett rent styrkepass, och bara några minuter in i passet börjar mina ben att gråta och vill helst gå därifrån. Men håller man ut lite till (rättare sagt ungefär 40 minuter till, då passet är 45 minuter långt) så mår man så himla bra efteråt. Det är verkligen en riktig genomkörare av musklerna. Daniel som är instruktör på passet är dessutom grymt bra på att motivera till liiiiiite mer än man tror att man orkar!
 
Efter Booty startade en stretchklass som heter Aerial flex. När jag tänkte att jag skulle köra passet så såg jag det som en bra passage till det tredje passet, för hur jobbigt kan det vara att stretcha liksom? Men ja, jag hade verkligen fel. Här handlar det inte om att sitta på backen och sträcka lite på benen eller lägga armen över huvudet. Det handlar om ren och skär pina. Att arbeta två och två för att tillsammans hjälpa varandra att klara liiite till. Men aldrig mer än man själv känner att man klarar. Jag tror faktiskt att denna klassen är en av orsakerna till att jag har en sådan hemsk träningsvärk i ryggen idag.
 
Till sist var det dags för ett pass som jag verkligen, verkligen hade sett fram emot. Nämligen Acro (som i akrobatik). Här hade jag alltså tränat i två timmar redan och funderade starkt på att skippa denna klassen innan den började då jag kände mig rätt trött. Men så satt jag kvar på mattan av ren beslutsamhet. Och är jag  inte glad för det, så säg! Det hela började med uppvärmning och lite stretch (som om jag behövde det efter 75 minuter ren stretch) innan vi gick över till lite balansövningar. Efter det frågade instruktören vad vi hade för mål med kursen, och ett av de självklara svaren för de flesta var så klart att lära sig att stå på händer. Jag menar, vem vill inte det? Så de som redan kunda komma upp o handstående mot en vägg fick börja med det, medan vi som inte hade minsta aning om hur man skulle göra (och dessutom var rädda för det) fick ställa oss och få hjälp av Julia. Hon var så himla bra på att hjälpa en! Man fick börja med att sparka upp benen typ 10 cm och sedan öka lite för varje gång. Till slut bad hon en att sparka upp helt och hållet, och så hjälpte hon till genom att styra höften och hålla balansen åt oss. Det tog några gånger för mig att lyckas, men till slut tog jag mig äntligen upp till handstående! Jag stod uppochner för första gången någonsin (som inte var under vatten). Det kändes så himla skumt, men även jättekul! 
 
Jag längtar redan efter nästa torsdag!
acro, booty, bootylicious, flex, studioDQ,