De senaste veckorna har jag försökt att tänka mycket på vad jag äter. I och med att jag håller uppe med socker vill jag inte förstöra hela grejen med att äta andra onyttiga eller onödiga saker. Jag har också försökt att undvika tillsatser i det jag köper och stoppar i mig, för vem vet vad det har för effekt på oss i längden?
 
Så för ett tag sedan började jag leta efter recept på god mat på pinterest. Och snacka om att det finns mycket! Jag får så mycket inspiration när jag sitter där och rullar på sidorna. När skolan började och jag åkte upp till Stockholm igen testade jag t.ex. att göra paprika i ugn stoppad med fajitas-kyckling, där jag blandade ihop min egen krydda i stället för att köpa en blandning från t.ex. Santa Maria. Då blir det inte en massa socker och liknande i maten. (Btw, ni kan väl strunta i att kolla på hur dammigt jag ser ut att ha det på min diskbänk?)
 
 
Efter det testade jag att göra en vegetarisk enchilada-gratäng, innehållandes quinoa, svarta bönor, majs. tacosås och kryddor. Till det en fantastiskt god sallad med avokado, tomat och gurka.
 
 
I förra veckan sedan så testade jag att göra en kycklinggryta med kokosmjölk, mandelsmör paprika och curry och till det gjorde jag mandelsmjölspanerade aubergineskivor vilket var fantastiskt gott. Skulle verkligen rekommendera! Mums!
 
Det är så himla kul att testa nya recept, och jag borde verkligen göra det oftare! Tyvärr så är det ju lätt att fastna i gamla spår och bara köpa varor som man brukar använda och sådär, men jag tror att jag har en bra taktik i nuläget. Nu är dessutom min nya batch med kycklinggryta klar (denna gången med curry, kokosmjölk, morot, mango och ananas - kommer nog bli riktigt bra!), så det är dags att avsluta här.
 
 

Kommentera

Publiceras ej